MY COLLECTION

MY COLLECTION
BREITLING FOR BENTLEY

Wednesday, March 31, 2010

Monday, March 29, 2010





CITIZEN CUSTOM V2
23 Jewels..
Automatic..
Parameter BLG 7200 4-722416 TA..
Enjin elok lg..jalan pun cun
Tuan Dia nak jual RM200-00..





Tuesday, March 23, 2010




Oris 15 Jewels
Swiss made..
ini pun dah diservis..
cuma perlu tukar roda utk jarum second
lain semua ok...
RM190-00 (SOLD)




Trio De Luxe
21 Jewels..
Incabloc..
Swiss Made..
Good running..
Sudah Diservis..
RM180-00





Marathon Waterproof Incabloc
17 Jewels..
Swiss Made..
Enjin Sudah diservis..
RM170-00..(SOLD)
Tuan Rosli (sandakan)


Thursday, March 18, 2010





Avalon 1950'...sub second (RM260-00)..
Case goldplated 28mm..lug yg cantik..
Berfungsi dengan baik sekali...swiss made (SOLD)








Evertime Watch 17 Jewels Swiss Made...RM160-00..
Tak banyak info pasal jam ni tapi movement dia cukup best..unbreakable mainspring...case water protected
Tahun 1970'..Jenis kunci..cuma perlu sentuhan skit dekat body dia kasi polish..& cermin calar skit (bleh repair)...
nampak cun dgn tali kulit putih tu...




Wednesday, March 17, 2010

fuyoo...ini klau dia bunyi gerenti penduduk2 tmn sutera ni bangun...hahaha..

erm..ingat nk beli gak jam dinding x yah kunci jam dah...hehehe

Dok layan jam baru jer..meh kite layan jam lama plak,sekali sekala tgk jam dinding ni best gak...American ni lebih dari 50 tahun dah..cantik..


OFFER..jualan penghabisan STOCK...all Swiss Made..
dari kiri atas Precimax 17 jewels incabloc,bawah dia Rodania 17 jewels incanbloc,di tengah unik skit Tressa 17 jewels shockprotected,bawah dia Evertime 17 jewels unbreakble mainspring..atas kanan sekali Trio Deluxe 21 jewels incabloc (muka cantik) & bawah tu Marathon waterproof incabloc 17 jewels..semua dah diservice..berminat sms @ call saya untuk harga kawan2 hehehe...



Omega De Ville - Square Cal 1010...
Omega Swiss 17 jewels..unadjusted serial No 41834673..
Tahun 1978 bersaiz 34mm X 38mm (lug-lug)..
warna keemasan & berfungsi dgn baik..




Monday, March 15, 2010

Saturday, March 13, 2010




Salam..ini perjumpaan otai2 jam pada 13/3/10 kat kedai mamak di Tmn Pekaka nibong tebal,memang sakan depa ni berbincang..maklumla otai...diaorg ni byk ajar aku pasai jam kira cikgu aku juga la..tapi memang cikgu pun hehehe..dari kiri yg ada Dilot ditangan tu Koleksi Qistina,Tengah Jam Bahari & Otai Cun blah kanan sekali..sorry otai cun gambar x penuh..kebetulan jam bahari ada bawa koleksi2 beliau..jadi apa lg mula la jamu mata & tawaq menawaq org utara kata..dlm byk2 jam tu terselit la jam sempoi...pertemuan Dilot & Mako II..hehehe jgn mare Jam Bahari & Otai cun..apa2 pun best klau ada perbincangan mcm ni..byk ilmu dpt dipelajari..







CASIO ILLUMINATOR WR 100M...(RM150-00)...
Halo..kwn2 mai nk jual jam ni murah ja..sapa cepat dia punya..
siap ada module & warranty card..baru 3 1/2 owner dia pakai..
ringan & sesuai untuk yg lasak..ada lampu lg..